upp och ner...

Idag ska jag fråga läkaren om det inte är gallsten jag har...
Hmm hur roligt är det?


Jaja, jag är nu hmm ovanligt trött.... Borde fixa till det här hemma... Men ska tillbaka till läkraren idag.. Efter hur många timmar var jag på sjukhuset igår.. hmm 6-7 timmar..
Ska jag våga dricka kaffe nu eller  ? Jag som är så trött hur ska jag orka med den här dagen..

Tack igen för igår för olivträdet jag fick.. Nu gäller det för mig att sköta den bra.. Hmm jag har nog inte gröna fingrar men kanske jag fixar det ändå...

Än har min syster inte fått sin lille... så snart går hon över  1 vecka... 
Men det mysiga är att för exakt 3 år sen var jag på sjukhuset.. Nja inte så mysigt att man höll på att dö jag och min son Oscar.. Men det mysiga är att vi klarade oss och att han blir 3 år imorgon..
Vad vill han ha?
Jo, han säger att han blir 3 år och vissar det och då efter det så säger han data.... Men jag frågar lite lätt om det inte går bra med en liten tårta också.. Men nää en data... Hmm vad kommer han att få?
Det vissar sig sen ikväll..
Dom små är så roliga.. :-)
nja ska se vad kaffet gör för mig nu..

kram

Filmstund...Har jag tur eller inte?
Den här filmen går just nu på tv3, vi såg den i Åre för ca 1 år sen.... Så himla mysigt vi hade där borta..
Och vet ni vad ,,,, Det blir Åre i år också... :-)
Med kvälls filmer och familje stund och massa lekar och ingen stress , bara vara. Ta dagen som den kommer...
Vad jag längtar tills dess...

Glömde säga att jag gillar filmen men det gissade ni nog väl... (min man gillar filmen också,)

Akuten idag och fick ett olivträd av familjen..

Fick ett litet olivträd av min man idag... Så gulligt jag har allti önskat mig det...
Kanske han tyckte synd om mig för jag var på akuten idag.. Pågrund av att jag fick kramp i magen som inte gick över men det vissade sig inte vara något idag.. Men ska tillbaka imorgon igen till kvinnodelen..  Får se om det vissar sig att vara något eller inte..

Men hur man sköter ett olivträd är ju inte så lätt..

Men hittade det här..

"Olivträd kan stå ute ett bra tag till där de växer naturligt har de ganska kallt på vintern och vill även ha det så här i Sverige på vintern ex. på inglasad altan som är kall men frostfri under vintern. De kan ofta klara ett par minusgrader någon enstaka natt. Har man inte perfekta övervintringsplatsen, men har gott om bostadsrum kan man testa att övervintra i ett svalt rum där man stängt av elementet. Oliven har blad hela året och vill ha mycket ljus även på vintern. Den tappar lätt mycket blad på vintern om klimatet inte är det optimala. Oliv vindpollineras och ofta behövs 2 olika plantor för att man ska få bär, vissa sorter sägs dock vara självfertila. Ofta behöver oliv sval vintervila för att man ska få en bra blombildning."

Hur ofta du ska vattna beror på hur svalt det står. Men känn efter: när jorden börjar kännas torr på ytan kan du ge den en slurk vatten. Gödsla med citrusnäring ca. varannan vecka.

Det kan stå ute nu under sommaren, vindskyddat och varmt men inte i direkt solgass hela dagen. Ta in det i ett svalt, ljust rum när det börjar bli fara för nattfrost.

Hur gammal det blir beror på hur man sköter den och om den trivs..
Men fick en tomatväxt också... :-) får se hur det här kommer att gå.... Ställer dom i Antons rum där alla andra växter är just nu för där trivs dom att vara..Så min dag har inte alls vart bra men slutar nu ganska soft.... Sitter i soffan och tar det lugnt med Oscar och ser på en film...
 Så mysigt vi drömmer nog oss bort  lite..
Kram på er alla och ta hand om er..