tomater

Visste ni att det nyttiga sitter i skinnet på tomaten. Skriver tidningen aktiv träning tidningen. Det röda skinnet är fyllt med antioxidanter som är bra för immunförsvaret och minskar träningsvärk. Sen skriver de också att små körsbärstomater är bättre val än stora tomater. då undrar man varför. Jo så här står det.. Det beror på att majoriteten av tomatens alla starka antioxidanter som sitter i skinnet. Finns det betydligt mer av i små tomater. Får en större totalyta än i samma vikt i stora tomater. Mycket man får lära sig och man inte har tänkt.. Sen en annan sak som jag lärde mig som jag har fått i bakfoten lite.. Jag trodde att varma tomater var bättre en kalla tomater. Men nä så var det inte. De skriver så här att vatten och värme gör att tomaten förlorar en hel del av sin antioxidanten. Bäst att äta tomater rå. Hmm men så står det också så här att hög värme gör nämligen att växtcellerna i tomaterna sprängs och därmed frigörs det mer lykopen. Detta kompenserar till viss del förlusten av antioxidanter. Så härligt att börja dagen med att lära sig något nytt.. :) så tack Aktiv träning tidningen som jag fick igår i brevlådan...
Ha en bra dag alla

träning

 
Så har man inte det man önskade sig. Tid. Det är så mycket man vill hinna med och lära sig men hinner inte med det eller så är det att hjärnan inte hänger med. Men får planera lite bättre.. Som min träning den går inte alls så bra.. Är på praktik och hinner inte med all träning som jag vill. Dåligt av mig.. Måste se om mina dagar hur jag ska få in det.. Går ju inte ner i vikt om jag fortsätter i den här takten. Hmm.. Men idag ska jag försöka att få ut familjen i pulka backen. Hoppas det går.. För då rör jag mig lite mer.. :)
Kram på er..

Steg

Så här såg föra veckan steg ut.. Måndag 132550 steg
tisdag 11077 steg
onsdag 14450 steg
torsdag 7100 steg
fredag 3317 steg
lördag 12802 steg
söndag 12888 steg
Blev lite träning.. Fast man håller på att tenta pluggar till 2 tentor plus fixa till med andra uppgifter som ska skickas in.. Och har ju såklart var med familjen också.. Vart ute och lekt i snön också.. Måste ju passa på vet ju inte hur länge den är kvar.. Men som det ser ut nu så är den nog kvar ett tag till.. :)
Nu är det dags att plugga lite igen..  Och hoppas på att man fickar tentorna.. Sen nästa vecka går man på lia..

Kram på er